
Llet d’ametlla
INGREDIENTS:
- Oli d’oliva verge extra
- 3/4 tassa d’ametlles crues naturals o repelades ( aprox. 100 g)
- 3 tasses d’aigua ( 750 ml – 1 l)
- 2 dàtils , sense llavor, o qualsevol altra fruita que ens doni un toc dolç.
ELABORACIÓN:
-
Posa les ametlles en remull amb una mica d’aigua durant 4 hores, com a mínim, per a que s’activin. Les pots posar la nit anterior i preparar la llet per esmorzar.
-
Afegeix a la batedora les ametlles netes i la resta d’ingredients i bateu fins que quedi una pasta homogènia i suau. Afegeix més o menys aigua segons la vulguis més o menys espessa, de 750 ml a 1 litre
-
Colar la barreja amb una gassa de fruita seca, un drap de formatge, un tovalló o un colador. També la podem consumir sense colar gaudint de tot el gust de l’ametlla
-
Serveix immediatament o posa-la a la nevera en un recipient hermètic. Es conservarà durant 3-5 dies.

NOTES:
- Sacsegeu-la una mica abans de servir-la per a que sigui homogènia.
- Personalitzeu-la amb els ingredients desitjat: vainilla, cacau en pols o canyella mòlta.
- Gaudeix-lo calent o fred o utilitza’l per fer receptes com ara xocolata calenta vegana, flams, creps vegans, cremes o afegint a qualsevol recepta en que posaries llet.