• L’activació de les llavors de l’ametlla accelera reaccions bioquímiques que alliberen la reserva de nutrients i afavoreixen una digestió i assimilació més eficients.

  • Els fruits secs aporten proteïnes, minerals i àcids grassos de la màxima qualitat. Les ametlles tenen una quantitat considerable de fitats, inhibidors enzimàtics i tanins; la seva activació és gairebé imprescindible. 

INGREDIENTS

  • Ametlles crues naturals. 

ELABORACIÓN:

  • Per activar els fruits secs hem de partir de grans crus i sencers, vius, no torrats ni fregits.

  • Es remullen de 4 a 6 hores en aigua tèbia (40-45 °C), també els pots deixar total la nit, juntament amb una cullerada de sal marina per cada litre d'aigua perquè faci de catalitzador i ajudi a trencar els enllaços dels inhibidors enzimàtics.

  • Després es colen, s’aclareixen, i es mengen de seguida o es guarden a la nevera fins a tres dies.

  • Si es volen emmagatzemar s’han de deshidratar a baixa temperatura per a poder-les guardar durant una llarga temporada.